ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران

ترکیه:حمله امروز به شمال عراق توسط پ‌ک‌ک انجام شده است

ترکیه:حمله امروز به شمال عراق توسط پ‌ک‌ک انجام شده است وزارت امور خارجه ترکیه با نسبت دادن حمله امروز به شمال عراق به عناصر پ‌ک‌ک، اضافه کرد ارزیابی اولیه حاکی از آن است که این حمله توسط پ‌ک‌ک انجام شده است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۳ - ۲۹ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 20
کد خبر: ۱۴۳۳۷۹

وزارت امور خارجه عراق، شامگاه امروز (چهارشنبه)، بیانیه‌ای در ارتباط با کشته شدن شهروندان عراقی در حمله امروز به شمال عراق صادر کرد.

بنابر گزارش روزنامه «دیلی صاباح»، وزارت امور خارجه ترکیه از کشته شدن هشت و جراحت ۲۳ شهروند عراقی در حمله به استان دهوک ابراز ناراحتی کرد.

وزارت امور خارجه ترکیه گفت که این کشور با حملاتی که غیرنظامیان را هدف می‌دهند، مخالفت است و تمامی اقدامات را برای جلوگیری از قربانی شدن غیرنظامیان در مبارزه با تروریسم اتخاذ خواهد کرد.

وزارت امور خارجه ترکیه همچنین با نسبت دادن این حمله به عناصر پ‌ک‌ک، اضافه کرد ارزیابی اولیه حاکی از آن است که این حمله توسط پ‌ک‌ک انجام شده است.

آنکارا در ادامه از مقامات عراقی خواست که از صدور بیانیه‌هایی تحت تأثیر آنچه «تبلیغات تروریست‌ها» خواند، خودداری کنند.

این بیانیه در حالی صادر شده است که منابع خبری عراق عصر امروز از حمله ارتش ترکیه به شمال این کشور و اصابت یک گلوله توپ به تفرجگاهی در منطقه کردستان عراق خبر دادند.

رسانه‌های عراقی گزارش دادند که در پی این حمله، تعدادی غیرنظامی کشته و چند نفر دیگر مجروح شده‌اند. مرکز اطلاع‌رسانی امنیتی عراق لحظاتی پس از انتشار این گزارش خبر رسانه‌ها را تأیید کرد و خبر داد که به دنبال این حمله، هشت نفر کشته و ۲۳ تن دیگر مجروح شده‌اند.

مقامات و گروه‌های عراقی هر یک در واکنش به این حمله بیانیه شدیداللحنی صادر کردند و با نسبت دادن این حمله به ترکیه آن را به شدت محکوم کردند.

«مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق ضمن نسبت دادن این حمله به ترکیه، تأکید کرد: «عراق حق کامل خود در پاسخ به این تجاوزها را محفوظ می‌داند و تمام اقدامات لازم برای حفظ مردم این کشور و تحمیل کردن تبعات تنش مستمر به طرف متجاوز را اتخاذ خواهد کرد.»

«سید مقتدی الصدر» رهبر جریان صدر نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ترکیه با این گمان که عراق نمی‌تواند پاسخ دهد مگر -با عرض تأسف شدید- با بیانیه ضعیف وزارت خارجه، وقاحتش را زیاد کرده است لذا به عنوان گام اول من تنش از طریق موارد زیر یا با برخی از این موارد را پیشنهاد می‌کنم.»

در ادامه این بیانیه آمد: «اولا: کاهش سطح حضور دیپلماتیک با ترکیه. ثانیا: بستن فرودگاه‌ها و گذرگاه‌های زمینی میان ترکیه و عراق. ثالثا: شکایت نزد سازمان ملل متحد از طریق راه‌های رسمی و در سریع‌ترین زمان ممکن. رابعا: لغو توافق امنیتی با آن‌ها تا زمانی که ترکیه به عدم حمله به خاک عراق متعهد نشده است؛ مگر پس از اعلام به دولت و کمک خواستن از آن در صورتی که تهدیدی در نزدیکی مرزها وجود داشته باشد زیرا تجاوز به استان‌های شمالی و منطقه [کردستان عراق] از داخل و خارج دیگر قابل تحمل نیست.»/فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار